‘Leerlingen Carmel College Salland presenteren uitwerkingen Installatietechniek’

De afgelopen periode hebben ruim 100 leerlingen van Carmel College Salland in Raalte zich bezig gehouden met installatietechniek. Om te leren hoe de praktijk werkt, boden diverse bedrijven in Raalte de mogelijkheid om het project af te trappen met interessante bedrijfsbezoeken en pitches. Het eindresultaat van de pitches was donderdagavond te bewonderen.

De media staan er bol van: ‘Techniek is dé richting waar in de nabije toekomst veel werk te verwachten is’. In de regio Salland geldt dit nog specifieker voor de installatie-technische branche. Om deze reden is het Carmel College Salland er wederom in geslaagd de samenwerking aan te gaan met diverse installatietechnische bedrijven uit de regio. Om meer te leren over installatietechniek in de praktijk boden diverse bedrijven de mogelijkheid om het project af te trappen met interessante bedrijfsbezoeken en pitches die hebben plaatsgevonden op 18 april jl. De afgelopen 8 weken hebben de leerlingen (tijdens het vak ‘Techniek’) in team verband hard gewerkt aan een opdracht naar keuze. De installatiebedrijven hebben de leerlingen voor een uitdaging gesteld. Ontwerp een ranja-automaat, bedenk een technische toepassing voor ouderen waardoor het zelfstandig wonen makkelijker wordt, ontwerp een voersysteem of ontwerp een beveiligingssysteem. Een foute uitwerking bestaat niet. Het gaat om het idee, de creativiteit en de uitwerking tot een tastbaar product. Bij een wedstrijd behoorde natuurlijk ook een prijs. Op 27 juni vond het eindevenement plaats. Tijdens deze afsluiting van het project presenteerden leerlingen van Havo en VMBO hun uitgewerkte ideeën aan alle belangstellenden maar ook geïnteresseerden uit het bedrijfsleven. De professionele vakjury koos voor de prijsuitreiking de drie best uitgewerkte projecten uit. Maar ook het publiek kreeg de gelegenheid om te stemmen voor de publieksprijs. Aan de enthousiaste reacties van de leerlingen, ouders, leerkrachten en bedrijfsleven te merken, krijgt deze samenwerking volgend schooljaar een vervolg.

De eerste prijs werd uitgereikt door wethouder Jacques van Loevezijn en deze was voor Antoine en Ramon, zij hadden naar aanleiding van het bedrijfsbezoek een eigen opdracht bedacht: een uitpaksysteem. De tweede prijs voor Koen, Jesse en Ivar met hun ontwerp voor een ranja automaat. De 3e prijs was voor Suus, Carsten en Inge, zij wonnen tevens de publieksprijs. Zij hadden een innovatief systeem bedacht voor het langer thuis kunnen blijven wonen voor opa & oma.

Deel dit artikel:

Scroll naar boven